Evenementenkalender

Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag

. Praktijkbijeenkomst Cursus Snoeien van een goed onderhouden hoogstamfruitbomen.

Zaterdag 07 Februari 2015, 09:30am - 03:00pm
door  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hits : 907

De HoogstamBrigade
De VHFGH en  LEU richten een HoogstamBrigade op. Een groep vrijwilligers, die onder begeleiding van een professional, aan de slag gaat om de hoogstambomen te onderhouden. De brigade bestaat uit liefhebbers en/of eigenaren van een hoogstamboomgaard die gezamenlijk een of meer boomgaarden gaan onderhouden.

Cursus
De vrijwilligers worden professioneel opgeleid in het onderhoud van hoogstamfruitbomen. De cursus bestaat uit circa 10 dagen,  hoofdzakelijk  zaterdagen, verspreid in 2015. Gedurende die dagen komen theorie en praktijk aan bod. Onderwerpen die behandeld worden zijn onder meer snoeien, bemesting, gebruik van bestrijdingsmiddelen en het aan- en verplanten van fruitbomen. Aanvullend worden bezoeken naar voorbeeldprojecten georganiseerd of lezingen bijgewoond. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden.

Na afloop van de cursus zijn de vrijwilligers in staat om zelfstandig een hoogstamboom(gaard) te onderhouden. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers en hun wensen, wordt vervolgens bepaald wat het werkgebied van de HoogstamBrigade wordt.

Vrijwilligersgezocht!
Heeft u tijd en zin om een bijdrage te leveren aan het behoud van de hoogstamfruitbomen? Of heeft u een hoogstamboomgaard en wilt u hulp bij het onderhouden ervan? We zoeken nog enthousiaste vrijwilligers die willen deelnemen aan de HoogstamBrigade.

Meer informatie bij:

 

Astrid Meijer, Voorzitter van de VHFGH, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De cursus wordt gegeven in Harmelen

 

Terug

Additional information