Evenementenkalender

Maandelijkse weergave
Bekijk per maand
Weekly View
Bekijk per week
Daily View
Bekijk vandaag

Cursus achterstallig onderhoud hoogstambomen

Zaterdag 08 Maart 2014, 09:00am - 03:00pm
door  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hits : 1960

 

Snoeicursus hoogstamfruit Utrechtse Waarden

 

Platform de Utrechtse Waarden organiseert begin 2014 een snoeicursus voor mensen die hun hoogstambomen willen leren snoeien. De cursus is zeer geschikt voor mensen die zelf een hoogstamboomgaard hebben of een boomgaard willen aanplanten. De cursus begint met een informatieavond over hoogstamfruitbomen in De Utrechtse Waarden op 15 januari. Daar zal kenner Otto Vloedgraven een verhaal doen over soorten uit het gebied, waardevolle boomgaarden en hoe je ermee werkt. Ook de hoogstamvereniging Groene Hart zal vertellen hoe zij in dit gebied werken en de hoogstamcultuur vitaal willen houden. Uiteindelijk hopen we eind 2014 een ‘vliegende’ hoogstambrigade op te richten die particulieren helpt met het onderhouden van boomgaarden. Het is tenslotte een echt ambacht dat oefening en samenwerken vraagt.

Aansluitend zijn er drie praktijkdagen. De onderdelen kunnen los van elkaar worden gevolgd en zal plaatsvinden in het gebied Oudewater, Montfoort, Lopik, IJsselstein.

 

Introductieavond: Woensdag 15 januari, Beloken Land, Blokland.

Tijdstip 19.30 – 22.00 uur. Graag van te voren opgeven

 

Praktijk dagen:

Zaterdag 1 februari – aanplant en vormsnoei,

Zaterdag 15 februari – regulier onderhoud

Zaterdag 8 maart – achterstallig onderhoud.

Tijdstip praktijkdagen 9.30-15.00 uur. De cursus locaties worden aan u doorgegeven als u zich aanmeldt

 

Aanmelden

U kunt zich voor de gehele cursus of voor onderdelen opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0348 566 964. er is per praktijkdag maar plaats voor maximaal 15 personen.

 

Meer informatie kunt u vinden op de websites van de gemeenten Montfoort, Lopik, Oudewater en IJsselstein 

Locatie : De cursus locaties worden aan u doorgegeven als u zich aanmeldt
Contact : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0348 566 964

Terug

Additional information